Home / SVĚT CHEMIE / POPULÁRNÍ CHEMIE / Chemická poradna / Odbarvení rajčatové šťávy

Odbarvení rajčatové šťávy

Jakým způsobem odbarvit rajčatovou šťávy, aby byla i nadále poživatelná?

Váš dotaz:
Ahoj měl bych jeden dotaz, docela by mě zajímalo jak způsobím odbarvení rajčatové šťávy abych to i nadále mohl jíst? Tím že do toho přidám savo mi to sice efekt zaručí ale s tim použitím v kuchyni to pak už bude horší. Prosím poraďte. Děkuji

 

Odpověď:
Ano, odbarvit rajčatovou šťávu je možno pomocí borové vody a sava. Ale tento postup bych nedoporučoval v případě další konzumace produktu. Zbarvení rajčat do červena způsobuje barvivo lykopen. Ten jsme se v laboratoři pokusili izolovat z rajčatové šťávy pomocí aktivního uhlí. Po 30minutách občasného zamíchání aktivního uhlí s rajčatovou šťávou, jsme provedli filtraci. V případě dobře provedené filtrace budete rajčatová šťáva bezbarvá. V případě konzumace produktu používejte potravinářské aktivní uhlí! Video, jak postupovat se již brzy objeví na našich stránkách.

 

Odbarvení rajčatové štávy

Komentáře